Keuzes maken over uitgaven, maken van begrotingen, het aanvragen van toeslagen en regelingen en het op orde houden van je administratie; grip krijgen en houden op je geldzaken is niet makkelijk. Gelukkig is er veel hulp en uitleg beschikbaar. Zo ook in onze uitlegvideo’s, vol met tips en tricks. Ontdek wat jij elke dag kunt doen om je financiën goed op orde te hebben.

In video 1 behandelen we hoe je omgaat met de administratie van belangrijke documenten. Wat moet je wel en niet bewaren? In video 2 kijken we naar inkomsten en uitgaven. Hoe krijg je hier meer inzicht in? Hoe maak je een begroting? Wie kan je daarbij helpen?

In video 3 ligt de focus op huren en wonen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar huurtoeslagen en betalingsregelingen. In video 4 gaan we in op het maken van keuzes. Waar geef je je geld wel en niet aan uit en hoe maak je keuzes als je inkomsten dalen of de kosten stijgen?

In video 5 kijken we naar regelingen en toeslagen. Welke regelingen zijn er allemaal en hoe weet je waar jij recht op hebt? In video 6 behandelen we wat er gebeurt als je betalingsproblemen hebt en wat de rol van de deurwaarder is.